پیرامون فرقه ضاله بهائیت

نقد و بررسی بهائیت

پیرامون فرقه ضاله بهائیت

نقد و بررسی بهائیت

معرفی یک کتاب بسیار جالب و خواندنی !!!!!!!!!!!!!!!!

طی سالهای بعد از شهریور 1320 مبارزه بر ضد بهائیت بالا گرفت و برای خود ادبیات ویژه ای را در متون فارسی از مطبوعات گرفته تا کتابها و جزوات تشکیل داد. ردیه نویسی ها و خاطرات بخشی از آنها بود. اندکی بعد این کار با نظم و  ترتیب جدی تری دنبال شد و کسانی به طور خاص در پی بازگرداندن بهائی ها به آیین اسلام بودند.

البته بخشی از ادبیات ضد بهایی مربوط به دوران شکل گیری آن در آغاز حکومت ناصری است. در باره این ادبیات در فارسی کمتر نوشته ای به چشم می خورد. آن طرف هم هرچه منتشر می شود از بهایئ هاست که کمتر به این مباحث می پردازند.

از حق هم نباید گذشت که مرام بهائیت بهترین خاطراتش در جذب افراد و همزمان بدترین آنها در بیرون رفتن آنان از بهائیت است. فکر نمی کنم در هیچ آیینی این قدر سریع کسانی جذب شوند و با همان سرعت بلکه بالاتر از آن، از آن مرام درآیند و  بیرون روند.

اگر کسی مطبوعات یکی دو دهه پیش از انقلاب را ورق بزند خواهد دید که چه قدر بهایی با عکس و مشخصات در مطبوعات اعلام انزجار از مرام بهائیت کرده اند. شاید هزاران نمونه را در نشریه ندای حق بتوان یافت که آن زمان توسط سید حسن عدنانی چاپ می شد. شنیدم که پرونده های این قبیل افراد را هم مرحوم آقای حلبی جمع آوری کرده و در کتابخانه آستانه قدس به ودیعت نهاده است. ای کاش آن اسناد هم چاپ می شد.

اما در مطبوعات مذهبی ده بیست و سی مقالات و خاطرات فراوانی در رد بهائیت چاپ شد . نشریه آیین اسلام از آن جمله بود. مرحوم حاج سراج انصاری هم سلسله مقالاتی تحت عنوان بهایی کیست داشت و دیگران.

اما آنچه در آن زمان جالب توجه بود، خاطرات شماری از سران بهائیت بود که برگشته بودند و به تدریج خاطرات خود را در مجلات دینی به چاپ می رساندند.

یکی از اینها فضل الله مهتدی صبحی بود که خاطراتش هم در نشریات چاپ شد و هم به صورت کتاب. دیگری هم عبدالحسین آیتی بود که او هم در نگارش در رد بهائیت آن هم بر اساس خاطراتش تلاش زیادی کرد.

صبحی و پدرش از نزدیکان عبدالبهاء یعنی بانی بهائیت – پس از میر علی محمد باب که بانی بابیت بود و صبح ازل ادامه دهنده راهش  و عبدالبهاء از نیمه راه همه چیز را به نام خود ثبت کرد – بودند و به او و مرام بهائیت خدمت کرده بودند.

آنچه اکنون چاپ شده خاطرات همان صبحی است که در شکل و شمایل جدید عرضه شده است. مقدمه ای به عنوان پیش نوشتار دارد که شرحی است از جریان صوفیه و چگونگی شکل گیری مذهب شیخیه توسط شیخ احمد احسایی و بعد هم درآمدن بابیت از دل آن و تغییر شکل آن به صورت بهائیت و بعدهم شرح حال عبدالبهاء و عباس افندی و شوقی افندی و برخی دیگر از انشعابات آن.

باید همین جا عرض کنم که در این باب هنوز هم یک صد و پنجاه صفحه نخست کتاب بهائیان محمد باقر نجفی عالی است.

پس از آن شرح حال صبحی آمده و تصویری از او در بچگی و بعد هم زندگینامه اش و این که چه سالهایی در خدمت بهاء و بهائیت بوده است.

زان پس دیگر خاطرات خود اوست که خواندنی است.

خاطرات فضل الله مهتدی صبحی - انحطاط و سقوط

مولف: فضل الله مهتدی صبحی
مصحح: علی امیر مستوفیان
مترجم:
ناشر: نشر علم
محل نشر: تهران
تاریخ نشر: 1384
تلفن ناشر: 66465970
آدرس ناشر:
آدرس الکترونیکی ناشر:
 

تاریخ انتشار: یکشنبه 30 مرداد 84

نظرات 4 + ارسال نظر
Pedro پنج‌شنبه 4 مرداد‌ماه سال 1386 ساعت 09:08 ق.ظ

بهائی هائی که دوباره مسلمان شده بودند مسلمانانی بودند که تازه بدیانت بهائی ایمان اورده بودند . بر خلاف نوشته شما انها قبل از انقلاب مسلمان نشدند بلکه بعد از انقلاب شب و روز بوسیله اوباشان و چماقداران روحانیون، اول تلفنی ترور شده و بعد بدادگاه های باسطلاح اسلامی کشیده میشدند. این اعمال زشت بارها تکرار میشد و هر دفعه چند روزی و بعد ها هفته ها و بعد ماه ها بخاطر بهائی بودن، انها را در زندان نگه میداشتند. اگر با این اعمال زشت نمیتوانستند انها را وادار کنند که دست از دینشان بر دارند باعمال پلید دیگری متوسل میشدند. در این رفتار زشت افرادی مثل فدائیا ن اسلام و طرفداران اقای حلبی نقش موثری داشتند. یعنی باین ترتیب که شروع به اتش زدن خانه های انها میکردند. انها ئی را که همسر مسلمان داشتند وادار میکردند همسران خود را طلاق داده و انها را بزور بازدواج یک مسلمان درمیاوردند و بچه های انها را هم از انها میگرفتند و بعد انها را مجبور میکردند تا حقوق ماهیانه ای را که تا حالا باز زحمت کشیدن، گرفته بودند بدولت پس بدهند و انها قانونا ممنوع شدند برای امرار معاش کار جدیدی را شروع کنند. اگر این اعمال دد منشانه اثری نمی بخشید انها را گرفته و تهدید باعدام میکردند. همانطوری که با یکی از فامیل نزدیک بنده هم همین کار را کردند. انهائی که مقاومت میکردند و زیر بار زور نمیرفتند اعدام شدند. انهائی را که تحمل این همه فشار ناجوانمردانه را نمیاوردند مجبور کردند که بادست خودشان توبه نامه ای بنویسند. این توبه نامه را از انها گرفته و بعدا با یک عکس در روزنامه ها چاپ کرده و بان افتخار میکردند و مینوشتند که چطور بهائیان با کمال میل به دیانت اسلام روی میاورند.

هما چهارشنبه 8 اسفند‌ماه سال 1386 ساعت 06:02 ب.ظ http://baharoom.parsiblog.com

با سلام
لوگو (‌ پرچم ) وبلاگ حقیقت بهائیت طراحی شد حتما دیدن فرمائید
قدوم تمام دوستان بهایی پژوه را توتیای چشم خواهیم کرد .
ما را از نظرات ارزنده خود بهره مند سازید .
www.baharoom.parsiblog.com

تمنا یکشنبه 10 شهریور‌ماه سال 1387 ساعت 07:36 ب.ظ http://tamannayeaftab.blogfa.com/

سلام دوست عزیز
وبلاگ تمنای آفتاب در مورد بهائیت میباشد حتما دیدن کنید

www.tamannayeaftab.blogfa.com

احسان سه‌شنبه 10 آذر‌ماه سال 1388 ساعت 06:12 ب.ظ http://www.omidnoor14.blogfa.com

با سلام - استعمار برای تفرقه بین مسلمین فرقه باطل وجاسوسی بهاییت را ایجاد کرد . ۱۷۰ سال قبل

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد